Close
Type at least 1 character to search
Back to top

ANIMATIE EN NUCLEAIRE ENERGIE IN NEDERLAND

In zijn algemeenheid streeft EPZ die de centrale in zijn beheer heeft om zo open mogelijk naar de buitenwereld te communiceren. EPZ heeft aangegeven dat zij video, en vernieuwende video willen inzetten maar moeite hadden om dit in een juist jasje te gieten. Daar zijn we als RenderRebels opgedoken. Werken voor een kerncentrale is een spannend krachtenveld, buiten alle geheimzinnigheid en ook wel angst die er om zo’n centrale hangt, is er ook veel kennis en interesse aanwezig. RenderRebels adviseerde vooral te informeren op een begrijpelijke manier. Doel hierbij is niet de kijker met een enorme bak kennis over kernenergie te overtuigen of te bevestigen wat deze kijker al weet, nee, de doelstelling is echt om een nieuw publiek aan te spreken, die geen positieve relatie heeft met kernenergie of EPZ.

De animatie is een uitwerking van een enorm ingewikkeld proces van de ontmanteling van een kerncentrale, met de daarbij komende ongeïnformeerde stakeholders die in het geval van dit soort processen enorm kunnen tegenwerken. 

Deze animatie geeft een postief eindbeeld namelijk er komt een recreatiegebied op de plek van centrale.


Inmiddels zijn we met EPZ en ZW3 ook een vervolgtraject gestart waarbij we met een 360-graden camera een vlog gaan maken.