Close
Type at least 1 character to search
Back to top

WERELDPROBLEMATIEK EN MEEDOEN

 

De aanleiding voor deze animatie is een brede multikanaals campagne opgezet met de sprekende naam Resilient Den Haag. Als onderdeel van de campagne wilde bureau BoerenJongens in samenspraak met de gemeente een animatie ontwikkelen. De stad Den Haag als karakter en dan in de duinen ofzo, was de letterlijke briefing van het bureau. RendelRebel Joost ontwikkelde op basis van andere elementen uit de wereldwijde campagne een wereldbolletje als stad Den Haag, het bolletje loopt over de wereld en het strand terwijl een typische Haagse voice-over uitlegd wat Resilient Den Haag inhoudt en hoe het zich verhoud tot de wereldwijde camagne van 100 resilitient cities. De animatie is doorspekt met herkenbare Haagse elementen, en natuurlijk is de stem van Bart Chabot herkenbaar als Haags, maar ook als bekende stem, zodat het project ook enige allure meekrijgt. De stem, het ontwerp van en uitvoering van de animatie zijn allemaal werk van Rebel Sander. Zowel de gemeente als Boerenjongens waren erg blij met de zelfstandig en passende invulling die we gaven aan deze opdracht. De stem van Chabot was de kers op de taart, en ook hij gaf achteraf te kennen een leuke tijd gehad te hebben tijdens de opnames.

Voor de gemeente Den haag maakte we deze animatie in opdracht van de BoerenJongens. Het concept is gezamenlijk ontstaan. Het idee om Den Haag als character neer te zetten is door de boerenjongens bedacht, urrebuk heeft daar de invulling aan gegeven door er een wereldbolletje van te maken die joggend door de duinden van Den Haag / scheveningen loopt. Het doel van deze animatie is om alle inwoners van Den haag bekend te maken met de resilient city’s en dat Den Haag een van de 100 resileint city’s is. Daarnaast is het een oproep aan de inwoners van Den Haag om ideen aan te dragen die de stad Den Haag meer resilient maken.

Het leek ons een goed idee om Bart Chabot hieraan te verbinden door zijn stem als voice-over te gebruiken. Bart is een echte Hagenees en heeft hart voor de stad hij was dan ook erg enthousiast om aan dit project mee te werken.

Buro

Boerenjongens

Jaar

2017