RenderRebels RenderRebels

Antea

Previous

FIJNSTOF IS NIET FIJN. DAAR HEEFT ANTEA IETS VOOR

Wie in Nederland langs een snelweg woont, heeft er mee te maken: fijnstof. Schadelijk voor de gezondheid én van grote invloed op de ontwikkeling en beschikbaarheid van wegen.

De ingenieurs van Antea Group ontwierpen een techniek die de luchtkwaliteit langs snelwegen, ringwegen en bij tunnel monden aanmerkelijk verbetert: De Open Air Line ESP. Dat product moet worden gepresenteerd en hoewel het een ingenieuze oplossing is, ziet het product eruit als een metalen bak. Je wilt dan de werking goed in beeld brengen, en omdat je doelgroep ook ingenieurs zijn, kan je het beste helder uitleggen waar het product voor dient en hoe het werkt. We maakten een storyboard aan de hand van een briefing en ontwikkelde een beeldtaal voor deze animatie. We bleven dicht bij de bedrijfscultuur en huisstijl van Antea. Aan de boodschap die we ook aan deze animatie video wilde meegeven is dat ingenieurs bij de Antea groep de ruimte krijgen aan eigen ideeen te werken.

RR_logo_stars_kl
Opdrachtgever:
Anteagroup
Productie:
Renderrebels
RR_anteagroup_
RR_logo_stars_kl2

ANIMATIE VOOR UITLEG OVER EEN PRODUCT

HDe wetenschappelijk oplossing voor een lastig probleem. Fijnstof en een metalen doos. En toch wordt het in een animatie een rationeel verhaal, waarbij je meeteen even de bedrijfscultuur onder de aandacht brengt. Voor online, o een beurs, tijdens een sales presentatie… welk product heb jij nog op de plank liggen?

Dicht bij de huistijl blijven is een ander voordeel van animatie. Waar je bij live action wellicht op zoek moet naar een logo aan een gevel of een bannier in de achtergrond, kan je met een animatie heel mooi en dicht bij je iegen huisstijl blijven. Tenminste als je bereidt bent om een animatie huisstijl te laten ontwikkelen.

Previous Share Project :

Previous
Previous