RenderRebels RenderRebels

EPZ

ANIMATIE EN NUCLEAIRE ENERGIE IN NEDERLAND

In zijn algemeenheid streeft EPZ die de centrale in zijn beheer heeft om zo open mogelijk naar de buitenwereld te communiceren. EPZ heeft aangegeven dat zij video, en vernieuwende video willen inzetten maar moeite hadden om dit in een juist jasje te gieten. Daar zijn we als RenderRebels opgedoken. Werken voor een kerncentrale is een spannend krachtenveld, buiten alle geheimzinnigheid en ook wel angst die er om zo’n centrale hangt, is er ook veel kennis en interesse aanwezig. RenderRebels adviseerde vooral te informeren op een begrijpelijke manier. Doel hierbij is niet de kijker met een enorme bak kennis over kernenergie te overtuigen of te bevestigen wat deze kijker al weet, nee, de doelstelling is echt om een nieuw publiek aan te spreken, die geen positieve relatie heeft met kernenergie of EPZ.

De animatie is een uitwerking van een enorm ingewikkeld proces van de ontmanteling van een kerncentrale, met de daarbij komende ongeïnformeerde stakeholders die in het geval van dit soort processen enorm kunnen tegenwerken. 

Deze animatie geeft een postief eindbeeld namelijk er komt een recreatiegebied op de plek van centrale.

Distributie via internet, presentaties en social media.
Inmiddels zijn we met EPZ en ZW3 ook een vervolgtraject gestart waarbij we met een 360-graden camera een vlog gaan maken.

RR_logo_stars_kl
Opdrachtgever:
EPZ
In opdracht van:
ZW3
Productie:
Urrebuk/Renderrebels
RR_Logo_EPZ
RR_Logo_ZW3
RR_logo_stars_kl2

ANIMATIE VOOR EEN LASTIG PROBLEM

Veiligheidseisen zijn er om ons te beschermen, maar ze maken een onderwerp ook een beetje eng. Straling. Het is met de paplepel ingegoten, maar het tij is aan het keren. Nucleaire energie heeft een stralende toekomst….

Er is niks frivools aan een kerncentrale, en de meningen over nucleaire energie zijn soms erg scherp. De messen zijn geslepen, en dus zaak om voorzichtig maar ook doeltreffend en modern te communiceren. Via de animatie, maar ook in het ontwerpen van het concept. Wat willen we bereiken?

Share Project :