RenderRebels RenderRebels

Hoogheemraadschap

ANIMATIE EN LATEN ZIEN WAT ER NIET (MEER) IS

Deze video laat door middel van live-action beelden gecombineerd met animatie/graphics zien wat er in vijf jaar tijd is gerealiseerd om de dijken te versterken tussen Capelle en Moordrecht. Gedurende de renovatiewerkzaamheden zijn er door de aannemer en het waterschap een aantal een aantal innovatieve oplossingen bedacht. Pas achteraf was er behoefte deze innovaties die al moeilijk in beeld te brengen waren ook daadwerkelijk in een video te vangen.

Daarom was ons advies te kiezen voor een live action-video van de huidige situatie. Door middel van overlay-animaties konden de innovatieve oplossingen schematisch worden verbeeld en werd inzichtelijk wat er nu gebeurd “onder het gras”. Deze oplossing was meer dan toereikend voor de opdrachtgever en een succes bij de doelgroep. De video wordt ook nu nog ingezet bij presentaties waar dit project als voorbeeld en gidsproject dient voor de innovative technieken die hier zijn toegepast.

RR_logo_stars_kl
Opdrachtgever:
Hoogheemraadschap Scheiland en Krimpenerwaard
ZW3
Opnames video:
Edwin Heighton
Productie animatie:
Renderrebels / Urrebuk
RR_logo_stars_kl2

ANIMATIE EN LIVE ACTION

Soms kan je dingen niet in beeld brengen, maar wat als je geconfronteerd wordt met een langdurige infrastructureel project dat al afgerond is. Dan zet je animatie in om te laten zien wat er achter de schermen is gebeurt. In het bivenstaande voorbeeld een goede uitvoering van de combinatie live-action en animatie. Helder, eerlijk en oprecht.
Bij het draaien van de live action is het slim om een goed idee te hebben van de animaties die daaroverheen geplakt gaan worden. Natuurlijk kan je de anumaties ook over al geschoten beelden plakken, maar indien mogelijk is het echt een goed idee om dit in combinatie te doen. Zo weet de cameraman waar hij aan toe is en kom je in de post-productie niet voor verassingen te staan.

Share Project :