RenderRebels RenderRebels

Rotterdam Pas

SOCIAAL ROTTERDAM EEN ONVERGETELIJK SUCCES

De directe aanleiding was het grote succes van de Rotterdam Pas in 2015. Hoewel veel kortingspassen een bedreigd en moeilijk bestaan hebben, explodeerde het gebruik van de Rotterdam Pas.

Aan het begin van elk jaar worden de partners van de Rotterdam Pas uitgenodigd voor het jaarverslag van het voorgaande jaar. Dit alles wordt aan het begin van de bijeenkomst ingeleid middels een mooie animatie infografic. De animatie is opgebouwd uit alleen maar grafische en tekstuele elementen en bevat behalve fotos en animatie geen bewegende video beelden.

De animatie of infografic, of mood-video was een groot succes, en naar tevredenheid van de opdrachtgevers opgeleverd.

RR_logo_stars_kl
Opdrachtgever:
IN10 B.V.
In opdracht van:
Rotterdam Pas
Illustraties:
Joost van Baardewijk
Productie:
Renderrebels
RR_Logo_Rotterdam-Pas
RR_Logo_IN10
RR_logo_stars_kl2

QUICK ‘N DIRTY

Nee dit gaat niet over sex, maar wel over de Rotterdam Pas, overstelt en overmant door het succes van deze kortingspas moest er snel en efficient een hoop data en informatie worden gepresenteerd. Hoe dan? Nou quick’n dirty, met een beetje van Powerpoint, een beetje van de website en vooral veel ervaring.

De een heeft een huisstijl handboek van 80 pagina’s, de ander heeft een website, maar de meeste starters hebben geen idee in welke visuale stijl ze moeten werken. Er is vaak ook geen consensus, of nog erger, eentje die visieloos van boven komt. Maar hier herken je de Rotterdam Pas in? Als al het andere faalt, kan je altijd nog teruggrijpen naar het product dat je doelgroep al kent: de pas zelf.

Share Project :