RenderRebels RenderRebels

World Animal Protection

ANIMATIE EN DIERENVRIENDEN

Voor de WAP ontwikkelden we drie campagne video’s samen en in opdracht van de boerenjongens. Het fantastische illustratie werk kwam van de hand van Ferdy Remijn.

De hazewind honden (ookwel Galgo genoemd) die te zien zijn in de campagne worden in Spanje voor de traditionele jacht gebruikt.Voor de jacht worden ze op een gruwelijke manier getraind. Na de jacht worden ze letterlijk gedumpt.

De campagne was zeer succesvol en mede door de video’s zijn er ruim 100.000 handtekeningen opgehaald die bij de Spaanse overheid zijn aangeboden.

RR_logo_stars_kl
Opdrachtgever:
World Animal Protection
In opdracht van:
De Boerenjongens
Illustraties:
Ferdy Remijn
Voice-Over
Productie:
Renderrebels / Urrebuk
RR_Logo_Boerenjongens
RR_logo_wap
RR_logo_stars_kl2

ANIMATIE VOOR EEN GOED DOEL

Je kent mischien de TVC van dit goede doel. Zielige honden, in vieze hokjes. Er wordt gebruik of zelfs misbruik gemaakt van ons menselijk sentiment. Zo verkoopt een zanger ook zijn liefdesliedjes. In animatie kan je veel beter bepalen hoe je de arme honden in beeld brengt. Je kan ze zonder schaamte graatmager maken. Het schokeffect is dan minder, maar de boodschap des te duidelijker.

Bij deze animatie is gebruik gemaakt van een externe illustrator. Deze heeft het stilstaande beeld van de honden ontwikkelt. Vervolgens hebben we dat in de studio losgemaakt, vermendigvuldigd en uiteindelijk geanimeerd. Dat vinden we spannend om te doen. Combineer oude en nieuwe technieken tot een verrassend geheel. Daar is ervaring dan ook erg belangrijk in.

Share Project :